1 Svētīgs tas cilvēks, kas neseko bezdievīgo padomam, nedz staigā grēcinieku ceļus, nedz arī sēž paļātāju pulkā, 2 bet kam prāts saistās pie Tā Kunga baušļiem un kas dienām un naktīm domā par Viņa bauslību.Ps 1:1Kā var domāt par bauslību gan dienā, gan naktī - tas jau kaut kāds fanātisms?!
Dienām un naktīm — (7 posts) (3 voices)
-
31.12.2006 - 00:10 #
-
varbūt tur domāts, ka bauslība tev ir tik saprotama, ka vienkārši centies to pildīt pat nepiedomājot. Tā kā normāli cilvēki jau refleksā apsta ielu pa labiun kreis pirms iet pāri. Nepiedomājot. Tāda domāšana zemapziņā.
2.01.2007 - 12:14 # -
Piekrītu avei. Tu jau, admin, pats ar ta kā Pūce, un tad jau gandrīz sanāktu - dienām un naktīm - ja par baušļiem vēl piedomātu. Savukārt, kad guļam (naktīs, citreiz arī dienās) darbojas zemapziņa. Un, ja esi Kristū un Kristus tevī, tad arī tur darbojas Viņa spēks.
Atver acis, un visa pasaule ir pilna ar Dievu!22.01.2007 - 12:17 # -
zemapziņu es gan sauktu par bezapziņu.. bet nu tā jau tāpēc bezapziņa, ka man nav pār to varas.. respektīvi es par to nevaru atbildēt kā apzinīgs cilvēks, kas skaidri domā un seko līdzi savām darbībām...
22.01.2007 - 19:12 # -
ja nejaucu "zemapziņa" ir Z. Freida jēdziens, bet "bezapziņa" K> G. Junga
23.01.2007 - 12:39 # -
Vai vari tā īsi paskaidrot atšķirības? Nav īsti laika pašam papētīt :linux: .
Atver acis, un visa pasaule ir pilna ar Dievu!23.01.2007 - 14:10 # -
Freidam cilvēka dvēsele ir t6oporāfisks veidojums ar trims sadaļām- virsapziņas (sabiedrības uzspiestās normas), apziņa (viss, ko tu dari) un zemapziņa (slēptās tieksmes. K. G. JUngs šo teoriju attīsta tālāk un bezapziņa viņam kļūst kopējas apziņas produkts, bezapziņas slaņī glabājas visas cilvēces kopējās atmiņas, kuras konkretizējas konkrētos arhetipos. Bezapziņā katram vīrietim ir sievietes kododls un otrādi (anima/animus), ir ahretips, kura īpašības ir pilonīgi pretējas cilvēkam (ēna) utt. bet patiesībā abi divi ir neapzināta dvēseles daļa, tā ka abio vārdi ir lietojami vienlīdz pareizi
24.01.2007 - 09:00 #
Tēma slēgta
Šai tēmai vairs nevar pievienot ierakstus.