Vai tiešām arī šis fakts ir pierakstāms pie tās mistikas, ko luterāņi ir pazaudējuši? Es savā naivumā domāju, ka varbūt tiešām ķāds no Romas varenajiem licis tās kāpnes pārvietot, tikai es to nezinu vai esmu palaidusi garām ausīm.
Dīvaini jautājumi — (154 posts) (21 voices)
-
6.10.2007 - 20:07 #
-
Kas ir mistika?
6.10.2007 - 20:14 # -
Mistika ir ticība pārdabiskajam, un ja tūkstošiem cilvēku Romā kāpj pa trepēm uz ceļiem, tāpēc, ka pa tām esot gājis Kristus pie Poncija Pilāta, tad to var izskaidrot ar pārdabisko, jo man pirmais jautājums bija, kā tās kāpnes nokļuva Romā, bet tas neesot tur rakstīts, kā noskaidroju no cita cilvēka, kas arī bijis vairākkārt Romā, pašai nav gadījies būt.
7.10.2007 - 04:42 # -
Ja godīgi, es drīzāk nosauktu to par vienkāšu krāpšanu, nebis mistiku... Mistika drīzāk būtu ikonām vai rožukronim. Bet tāda veida relikvijas - krāpšana.
7.10.2007 - 16:21 # -
Šitais būs ļoti dīvains jautājums - kurš ir atbildīgs par papīra iegādi draudzes nama ķemertiņiem? Jo es noteikti neiteiktu pirkt "Lambi", kā bija šodien.. Kaut kā dīvaini - ar jēra attēlu.
Zinu, ka noteikti nebija tā domāts, bet ja aizdomājas, tas ir dīvaini, ja nesaka vairāk. Šitais nav lai izliktos gudrāka vai ko baigi pārmestu, bet nu... Iekrita acīs un šķita ĻOTI dīvaini. padomājiet paši - JĒRS. Tāpat mums nevajadzētu ar zivīm vai krustu, vai ne?2.03.2008 - 15:53 # -
Laikam jau pirka skatoties pēc cenas, daudzumu vai citām kvalitātes un validātes pazīmēm. Neesmu dzirdējis, ka kāds vērtētu šos izstrādājumus pēc zīmējumiem.
2.03.2008 - 17:40 # -
avei, vai tu ēd jēra gaļu? Vai tu ēd zivis? Kādēļ tu pēti tualetes papīru?!!! Padomā, varbūt tev nevajadzētu...
Mājās vīns ir tikai saskābušu vīnogu sula, bet baznīcā tas ir Kristus asinis. Padomā, nevajag tā cepties._______________________________Paldies, Tev, ABBA, par mūziku!3.03.2008 - 14:23 # -
Nu tā, zināju, ka mani pārpratīs, bet cerēju, ka būs kāds, kurš sapratīs. Es necepjos. Starp citu, ne jēra gaļu, ne zivis tiešam es neēdu bet ne kādu filozfisku/reliģisku ieskatu pēc, bet pirmo, jo negaršo, otro, jo nekad nav pirkta.
par attēlu es vienkāŗsi tāpēc pateicu, ka es esmu no tiem maksimums 3% LV iedzīvotāju, kuri simboliku uztver kā konkrētu valodu, kas par baznīcu stāsta tikptat labi kā raksti.es neesmu nekas ievērojams, bet ja to pamanītu kāds ievērojams pētnieks, nākmajām paaudzēm mūsu drudze būtu anekdote... Nu gluži kā, ja pamanītu, ka iziris zeķu biksēm valdziņs vai bikšupriekša vaļā - labāk taču ir pateikt. Nu ir maza, maza daļa cilvēku, kuri sapratīs joku/nejoku, bet vai tad tie ir mazsvarīgāki?3.03.2008 - 18:33 # -
"...ja to pamanītu kāds ievērojams pētnieks, nākmajām paaudzēm mūsu drudze būtu anekdote..."
Pētniekam nebūtu iespējams to pamanīt, jo tas papīrs ātri sadalās, tagad jau varēs pētīt un stāstīt anekdotes.4.03.2008 - 04:56 # -
nu tas jau noteikti par labu nenāks, ja neēdīs zivis! nopietni.
piekrītu maigonim, nepēti t-papīru un nepiesienies simboliem. krusts ir vienīgais, kas viennozīmīgi simbolizē Kristu, zivs un jērs ir vispārināta simbolika ar nepārliecinošu pamatojumu.4.03.2008 - 07:37 # -
Nu atkārtoju, es jau neko tādu nedomāju... Pateicu un viss. vai maniīt vai ne, tā vairs nav mana daļa. Es izdarīju, ko varēju. Saprotu jau, ka vairumam tam nav nozīmes. man ar nebūtu, ja nebūtu tās zināšanu bagāžas.
p.s. es jau biju domājusi normālu mūsdienu pētnieku, jo zinu vismaz vienu, kurš regulāri apmeklē baznīcas.4.03.2008 - 10:27 # -
Elziņa (4 gadi): Vecomam, vai zagt ir slikti?
Vecāmamma: Jā.Elza:Un melot arī ir ļoti slikti. Vai Dievs zagļus mīl?V.:NēElza:Dievs mīl visus cilvēkus...E.: Dievs ir mūsu Tēvs?V.: Jā.E.: Vai Dievs debesīs ir viens?V.: Jā.E: Bet kā tad tie daudzie cilvēki, kas nokļūs debesīs, varēs tikt samīļot savu tēti?15.03.2009 - 16:32 # -
Šodien man kolēģeiedeva izlasīt joku. Smieklīgs, protams:
Tātad, kas ir krīze? viss atkarīgs no ticības...Konfuciānisms: "Konfūcijs saka - ir krīze"Budisms: ja ir krīze, tad krīzes patiesībā nsvDzenbudisms 1: krīze ir un krīzes navDznebudisms 2: ja mežā nogāžas krīze, avi atskan troksnis?Hinduisms: Šī krīze jau kādreiz bijusiIslams: Ja ir krīze, tad vainot IzraēluKatolicisms: Tu esi pelnījis krīziProtestantisms: Kaut krīze ķertu kādu cituLuterānisms: Ja ir krīze, par to nav jārunāJūdaisms: Kāpēc tās krīzes vienmēr notiek ar mums?Kalvinisms: Krīze ir tāpēc, ak tu par maz strādāAdventisms: Nekādas krīzes pa sestdienām!Kristīgā zinātne: Krīze ir tiaki tavā galvā.Utopisms: Krīze ir foršaKapitālisms: Tā ir MANA krīzeKomunisms: Tā ir kopīga krīzeFeminisms: Krīze ir vīriešu dzimetes vārdsimpresionisms: Pa gabalu šī krīze izskatās pēc uzplaukumaStoicisms: Krīze man nāk par labuHedonisms: Kas var būt labāks par riktīgu krīzi!Jehovas liecinieki: Vai jums ir brīdis laika parunāt par krīzi?Nihilisms: Krīzes nav.Ateisms: Es neticu krīze!Bet es sapratu, ka luterāņu attieksmi es neizpartu? vai tiešām luterāni parasti klusē un vis??? Joks paliek joks, bet katrā jau pa patiesības graudam ir. un daudziem man šķita tik trāpīgas attieksmes atrastas...18.03.2009 - 20:50 # -
Man ticības ceļa sākumā nācās dzirdēt šādu jautājumu: "Kāpēc katoļu dievnamos mācītājs(priesteri)sprediķī runā arī par laicīgām lietām, bet luterāņu viss sprediķis tikai par Dieva vārdu. ”
Toreiz man arī tas likās kā luterānisma trūkums. Tu gribi lai mūsu mācītāji runātu par krīzi? Tu jautā: "Vai tiešām luterāņi parasti klusē un viss???" Ieklausies šajos Dieva vārdos, ko esam dzirdējuši baznīcā sprediķos:Mt.6:19: Nekrājiet sev mantas virs zemes, kur kodes un rūsa tās maitā un kur zagļi rok un zog.Mt.6:34: Tāpēc nezūdaities nākamā rīta dēļ, jo rītdiena pati par sevi zūdīsies. Ikvienai dienai pietiek pašai savu bēdu.Mt.7:1,2: Netiesājiet, lai jūs netopat tiesāti. Jo, ar kādu tiesu jūs tiesājat, ar tādu jūs tapsit tiesāti; un ar kādu mēru jūs mērojat, ar tādu jums taps mērots.Lk.20:25: Tad Viņš tiem atbildēja: „Tad nu dodiet ķeizaram, kas ķeizaram pieder un Dievam, kas Dievam pieder!”Šie vārdi jau arī ir par krīzi. Krīzes cēlonis jau ir mūsos – cilvēkos. Mums vajag arvien vairāk un labāk , mēs to esam pelnījuši utt. „Par visu esiet pateicīgi Dievam…” Vai esam bijuši pateicīgi Dievam par tiem , tagad sauktajiem, treknajiem gadiem? Arī tad mēs raudājām un zūdījāmies, ka viss ir slikti. Vai runājot par krīzi, to var pārvarēt? Nē, taču! Vai mācītājs mums var dod universālu recepti, kā pārvarēt grūtības, ko piedzīvojam krīzes dēļ? Arī nē. Mācītāji var un viņiem vajag sludināt Dieva vārdu, bet mums Tam (Dieva vārdam) jāatver savas ausis un sirdis, un jācenšas, cik tas mūsu spēkos, dzīvot pēc Dieva prāta, tad tā krīze arī mums kaut ko iemācīs un mainīs mūsos un mūsu dzīvē.19.03.2009 - 18:54 # -
Jaana, tu atbildi ļoti labi, bet vai nu es nemācēju noformulēt jautājumu vai kā...
Mana doma vbija globālāk - kāpēc no malas sķiet, ka luterāņi nerunā? Jo visos citos ne jau tikai par kīzi runa, ja tas būtu it seviški par krīzi, tad pirmām kārtām jau joku nesaprastu. Vai Luterāņu "blusa" ir nerunāšana - tāda bija doma...19.03.2009 - 19:08 #
Tēma slēgta
Šai tēmai vairs nevar pievienot ierakstus.