Gribēju vaicāt - vai kāds nevar pastāstīt kā gāja pirmajā kinovakarā?
Cik tautas, kāds noskaņojums, vai bija ērti, kāds repertuārs un kas vēl būtu vēlams turpmāk?
Kā ar tehniku un kvalitāti, jo kādam varbūt mājās ir daudz labāk skatīt kādu filmu, vai arī iet uz lielo kinoteātri.
Varbūt kādus rosinājumus ir iespējams piepildīt..
Kinovakari — (26 posts) (12 voices)
-
28.10.2011 - 08:20 #
-
Nu man patika. Es ļoti labprāt ko tādu atkārtotu. Un es saprotu, ka atkārtojums būs. Par to tautas daudzumu - es nesaskaitīju.
Bet visiem vienā rindā nebija vietas, bija jāsēž divās rindās, bet brīvu krēslu bija vēl diezgan. Un kas par elegantu sēdēšanu bija sarūpēta! Tādi lieli, skaisti spilveni, kuros atspiest muguru vai arī ko citu.Es gan esmu diezgan liels cilvēks un man un spilvenam uz krēsla bija pašauri, tā kā sēdēju tomēr vien, bet tas jau nav svarīgi. Par filmu - ko skatījāmies. Tādu es negaidīju, es biju reiz redzējusi filmu par Sv. Asīzes Franciska dzīvi, domāju, ka būs tā pati vai līdzīga filma, bet izrādījās tā bija ļoti sena, melnbalta filma, kura sastāvēja no vairākiem maziem stāstiņiem iz. Sv. Asīzes Franciska dzīves. Brīžiem bija smieklīgi, brīžiem skumji. Brīžiem gribējās izsaukties, nu kā var būt tāds naivums, bērnišķīgums, nu vai tad saprašanas nemaz nav, nu kurš ta tā rīkojas un kāpēc tā jārīkojas. Bet tad nu padomā un saproti, daudziem Sv. Franciska sekotājiem, iespējams, izglītības nebija nekādas. Bet mēs esam pārskolojušies, daudz gudrību samācījušies, ka uz savu gudrību arī balstāmies un paļaujamies, arī uz savu gudrību par Dievu. Bet viņi ļoti bieži tikai uz Dievu vien, tikai uz viņu paļāvās un darīja visu paļāvībā, ka Dievs visu nokārtos saskaņā ar savu prātu, un centās rīkoties tā, kā Dievam labpatīk.
Tehnika un kvalitāte bija laba. Man tikai gribējās, lai tā bilde būtu nedaudz zemāk, piekusa kakls visu laiku galvu uz augšu turot.
Es esmu dzirdējusi labas atsauksmes un labprāt gribētu noskatīties šādas filmas:
Fireproof - http://www.youtube.com/watch?v=kJgv378YiYI&feature=player_embedded
Faith like potatoes - http://www.youtube.com/watch?v=vVE5-sd4IQA&feature=player_embedded
Letters to God - http://www.youtube.com/watch?v=5kAeSI_BUgc&feature=player_embeddedVēl ļoti laba ir Ņ. Mihalkovas filma 12, to šī gada sākumā noskatījos kino vakarā Valmieras draudzē.
Bet vislabāk jau vispār man šajā pasākumā patika tās sarunas pēc filmas. Aizsēdējāmies laikam līdz pus vienpadsmitiem.
Man jau ļoti patīk draudzēties.
28.10.2011 - 18:37 # -
Es ieteiktu filmu "Zēni strīpainās pidžamās",tik laba,pamācoša.
Pirmais kino vakars pagāja ļoti labi,sadraudzīgi arī,izcēlās Inga ar saviem ticības apliecības un brīnišķīgo liecību stāstiem!Novēlu sadraudzības daļā pakavēties ilgāk,un-vairāk šādu stāstu iz dzīves!30.10.2011 - 18:23 # -
Ir viedoklis, ka labāk filmām nolikt konkrētus datumus un netaisīt izvēli pirms skatīšanās - lai nesanāk diskusijas, vai vēl ļaunāk strīdi, bet katrs var jau sagatavoties laikus filmai, kuru skatīsies. Var arī sanākt, ka izvēlas filmu, kas ir redzēta un kuru redzēt negribas. Kā Jums šķiet?
30.10.2011 - 19:11 # -
es arī labāk gribētu zināt iepriekš, kāda filma būs. Jo varētu būt, ka tiks izvēlēta filma, kuru nesen esmu redzējusi un nevēlēšos to no jauna skatīties.
31.10.2011 - 09:32 # -
Paldies par viedokļiem un ieteikumiem, tie man ir ļoti svarīgi! Paskaidrošu, kāpēc mēs filmas izvēlēsimies kopā kinovakarā. KInovakara galvenā ideja ir būt kopā sadraudzībā gan ar tuviem un mīļiem draudzes locekļiem, gan ar vēl neiepazītiem un kinofilma ir laba piedeva visam sadraudzības pasākumam. Svarīgākais ir sadraudzība, kuras mums draudzē ļoti pietrūkst. Būtu ļoti skumīgi, ja kāds draudzes loceklis atskrietu uz filmu, kuru viņš nav redzējis, bet grib noskatīties un pēc filmas mestos pa durvīm ārā, jo filma taču ir jau noskatīta. Kopā būšana un sadraudzība ir vajadzīga mums pašiem, mūsu draudzei, lai mēs labāk iepazītu viens otru. Lai svētdienas Dievkalpojumā varētu uzrunāt un uzaicināt uz kinovakaru kādu blakus sēdētāju, ar ko mēs labākajā gadījumā esam sasveicinājušies, bet tā arī neesam ne vārdiņa ar viņu pārmijuši vairākus gadus, uzaicinātu uz kinovakaru, lai vienkārši šo cilvēku labāk iepazītu un ar viņu pakomunicētu. Nākamajā kinovakarā mēs par to vēl varētu parunāt, jo ir vēl daudzi argumenti, kāpēc tieši tā. Par filmu, kura ir jau redzēta, atbilde ir tāda. Ja filma ir tiešām laba un tādas mēs skatīsimies, tad labu filmu var skatīties vairākas reizes un katru reizi priekš sevis atklāt ko jaunu.
Nobeigumā. Ja mēs gribam vienkārši noskatīties, kādu filmu, mēs varam aiziet uz kino, vai noskatīties filmu mājās. Skatoties filmu kopā ar sev tuviem un mīļiem cilvēkiem ir reizes, kad filma iegūst pavisam citu jēgu un nozīmi. Un tas ir svarīgi! Bet atkal, filma ir tikai piedeva... Par laikiem. Pagaidām, kamēr mēs paši pierodam, kinovakari būs katra mēneša pirmajā ceturdienā, bet pašam man gribētos, lai kinovakari būtu katru ceturdienu, jo labu filmu ir daudz un reizi nedēļā būtu jauki pabūt sadraudzībā. Kad mēs būsim gatavi, tad kinovakari būs katru ceturdienu!
Nākamais kinovakars ceturdien 3. novembrī!!!! Esiet sirsnīgi aicināti! Ņemiet līdzi to, ko paši gribēsiet baudīt skatoties filmu. Sākot no kūkām, beidzot ar burkāniem, kas nu kuram garšo.31.10.2011 - 18:54 # -
Vēl atbilde adminam par strīdiem un diskusijām. Es domāju, ka tā būs riktīgi laba reize, lai mēs draudzē mācītos pazemību, piekāpību un mīlestību vienam pret otru. Tik daudzas reizes tas ir dzirdēts sprediķos no kanceles un var būt tik maz ir bijis iespēju to pielietot reālajā dzīvē! Tad nu šī būs tā reize, kad paskatīsimies, kā tas darbojas praksē. Vai mēs esam kaut ko sapratuši un iemācījušies no filmas par Asīzes Francisku, kuru skatijāmies?
31.10.2011 - 19:04 # -
Viena ļoti jauka filma (varbūt, pat mana mīļākā), kuru varu ieteikt ir " The Perfect stranger" (2005.g.). Iespējams kāds to atceras no Baznīcas dienām Valmierā. Uz šo filmu pat līdzi var uzaicināt kādu, kurš vēl ir tikai Dieva meklētājs.
7.11.2011 - 14:59 # -
Pilniigi piekritiissu Lifrei - " The Perfect stranger" ir vienkaarssi superiiga filma.
Filma / filmas, ko es varetu skatiities un skatiities, un katru reizi atklaat, priekss sevis ko jaunu.7.11.2011 - 22:32 # -
Paldies Kasparam par kino vakariem!
Vērtīgākais no šī vakara ir tas, kas seko pēc kino, kad var vienkārši patērzēt.
Kaspars ir brīnišķīgi piedomājies un padarbojies: tehnika ir laba, gan skaņa, gan attēls, sarūpēti kafijas verķi un kartais ūdens, pat jaunas krūzītes!
Ir ļoti jauki.Man līdzīgi kā Guntai spilveni ir par makanu, taču Kaspars teica, ka pēc kāda laika spilveni saplaks un tad jau gan būs tieši laikā
Un spilveni, aizskari jebkurā gadījumā ir ieguvums Draudzes nama zālei un šotelpu padara mājīgāku.
8.11.2011 - 19:05 # -
Kam ir mājas kolekcijā filma "The Perfect stranger"?
9.11.2011 - 07:08 # -
Viena iespēja - iznomāt šo filmu no "Luterāņu stundas".
9.11.2011 - 08:37 # -
Paldies lifrei! Sazvanījos, aizbraukšu nopirkšu šo filmu. Ja par viņu ir tāda interese, tad kādā no nākamajām reizēm piedāvāšu šo filmu noskatīties.
9.11.2011 - 09:16 # -
Filma "The Perfect stranger" ar subtitriem latviešu valodā ir iegādāta! Atliek vienīgi vienoties par datumu, kad viņu skatīsimies!
9.11.2011 - 13:10 # -
Super! Tikai. lūdzu, lūdzu dodiet ziņu, kad būs zināms datums konkrēti šīs filmas skatīšanai. Es būtu pat ar mieru mazliet ātrāk atprasīties no darba!
9.11.2011 - 14:04 #
Atbildēt »
Jums jāpiesakās, lai publicētu ierakstus.