no šīs dienas oficiāli iededzināts Adventes vainags, ar katru jaunu svecīti būs jauna tieši tai domāta Rakstu vieta un teksts pārdomām. Tā kā nepalaidiet garām!
Mājaslapas darbiņi — (48 posts) (10 voices)
-
7.12.2007 - 10:15 #
-
Zem redzamām svecēm ir neredzami Vārdi - kas arī bija jāpierāda!
Bet.. es tik pierakstu klāt, lai viss krājas vienā vietā - kad raksta privatos ziņojumus (Andzik, nejauc ar masazam), tad ir problemas dabut adresatus, nu.., butu labi ja uzspiezot Kontaktus, atvertos tie vardi, kas ir sev atlavusi rakstit.Kad mēs augām vecaja lapa, (kas starp citu ir peiejama ka old.janabaznica.lv) tad tur viss bija vienkarsak7.12.2007 - 10:32 # -
Tiešām, rāda!!! Man laikam laiks doties pie acu ārsta :0
8.12.2007 - 13:58 # -
Vārds 'advents' darināts no latīņu vārda 'adventus'. Latīņu galotnei '-us' atbilst latviešu galotne '-s', piemēram, 'jocus' - 'joks', 'circus' - 'cirks'.
Virsrakstā "Adventa laika rīta svētbrīži" vārds 'advents' locījumā rakstīts pareizi, taču parakstā zem "redzamajām svecēm" lapas augšējā labajā stūrī - diemžēl ne. Bet to taču var izlabot, vai ne? Svētīgu Adventa otro svētdienu!9.12.2007 - 13:00 # -
Adminis laikam pēc vakardienas kora jubilejas koncerta bišķiņ kļūdijies, jo pirms tam bija 1.Advents
Vai nevajadzētu sataisīt aptauju: cik ir atšfirējuši tos neredzamos burtiņus , kas pēc viena klikšķa parādās9.12.2007 - 13:40 # -
Paskatījos Jaunākais lapā, tur arī 1.Advente :0 Kārtējo reizi redzam kā jābūt nevis kā ir
Laboju, bet zem svecēm nemainījās, to diemžēl neprotu, būs jāgaida Adminis
9.12.2007 - 13:50 # -
Taisījos jau labot, bet aycerējos, ka lelb.lv arī bija runa un lūk, ko tur atradu:
Advents kā visa gaidīšanas laika apzīmējums.Advente - katra konkrētā Adventa laika svētdiena, piem., 1.Advente jeb Adventa laika 1.svētdiena.Tas jautājums gan katru gadu atkārtojas, bet atkal aizmirstas. Skai saka, ka abas formas. Varbūt iemetiet aci kādā drukātā grāmatā, internetā jau mēs paši sarakstām visādus brīnumus.P.S. Paraksts ir "iemūžināts" kopā ar sveču bildi, to tā vienkārši nevar izlabot.9.12.2007 - 20:29 # -
Mjā... Baznīcas gada grāmatā rakstīts "Adventa otrā svētdiena" Tiec nu gudrs! Tikai kāpēc klikšķinot zem bildes parādās tukša 2.Adventes lapa :0
10.12.2007 - 05:16 # -
Man jau arī liekas, ja ir Advents, tad ir adventa, adventam, adventā...
Advents ir viens, to var sadalīt tik adventa laika svētdienās, nedēļās. Tām ir doti nosaukumi, saistīti ar laiku, nevis ar citām funkcijām, kas varētu rosināt citu nosaukumu.Tad iznāk, ka adminim jāraksta 3 vārdi. P.S> ļoti smalka adventa laika saruna mums sanāk. Labāk lūdzu uzdodiet jautājumus Jurim Rubenim, vislabāk tajā sadaļā, kur ir ziņojums par viņa RĪTDIENAS LEKCIJU. Tās virzība ir atkarīga no jūsu jautājumiem. "Kā lemsiet, tā būs!"10.12.2007 - 09:29 # -
Adminis laikam pēc vakardienas kora jubilejas koncerta bišķiņ kļūdijies, jo pirms tam bija 1.Advents SmilingVai nevajadzētu sataisīt aptauju: cik ir atšfirējuši tos neredzamos burtiņus , kas pēc viena klikšķa parādās Eye-wink
?? Kādas kļūdas ?? precīzi 24:00 nomainās, respektīvi svētdien uz nedēļu iestājas jaunais Adventus (lai nepiesienās lingvisti, man pilnīgi vienaldzīgas tās galotnes). Var visur uzlikt ADVENTUS un lai visi laimīgi10.12.2007 - 09:42 # -
Piedod, bet vai tu vēl neesi pamanījis, ka man piemīt šitā kaite bišķin paironizēt, ne jau ļaunā nolūkā. Jūtos vainīga l) un vēl vainīgāka tāpēc, ka labi apdomājot, Adminim tomēr taisnība ir Adventa laiks, bet nav jau ne Pirmais Advents, ne Otrais Advents utt. ir vai nu Adventa pirmā svētdiena jeb 1.Advente. Nu vajadzēja pašai apdomāt pirms, ko labo un saka
Mana vaina...
10.12.2007 - 15:56 # -
Lūdzu, ievieto šo diskusiju Arhīvā un pievieno datumu: 2008.gada 1.Adventus - lai lec pati ārā, citādi viss atkal būs no gala (vai sākuma) - kā pareizi? Vai gribat par to parunāt?
10.12.2007 - 22:00 # -
Lūdzu nedusmot, bet es vienkārši iztulkoju 1.Adventus= 1. Atnākšana utt. līdz 4.Atnākšanai , nu kaut kas neiet kopā.
11.12.2007 - 04:54 # -
Dusmu nekādu, liela jautrība.
Vēl var paspēt kādu jautājumu Jurim Rubenim..11.12.2007 - 07:30 # -
pirms laiku sākuma ir skaitītas adventes... ko tiešī vārds nozīmē ir jau cita lieta.. var rakstīt klāt nedēļa, ja ļoti gribās.
11.12.2007 - 10:21 #
Tēma slēgta
Šai tēmai vairs nevar pievienot ierakstus.