Labvakar! Gribu lūgt padomu. Mēs ar vīru esam laulībā nodzīvojuši 15 gadus,taču no manas puses šie gadi ir bijuši kā kāda upura nešana. Vīrs daudz dzer,smēķē,uz baznīcu praktiski neiet,bet kad aiziet lielos svētkos,tad lielāko daļu pavada aiz baznīcas vārtiem smēķējot. Brīvā no darba laikā sēž pie datora un spēlē spēlītes līdz 2-3 naktij. Nodzēra veselību. Kad es viņam saku.lai apdomājas,bērnus vajag izaudzināt,mums ir divi bērni,viņš saka,ka viņam vienalga,grib ātrāk nosprāgt. Dēls ņem no tēva daudz ko,kad lūdzu palīdzēt mājas darbos,viņš saka,ka tētis arī nepalīdz,kopā ar tēti sēž pie datora. Es viņam visu laiku skaidroju,kā ir jādzīvo,taču viņš mani nedzird. Diemžēl es saņemu ļoti mazu algu un esmu atkarīga finansiāli no vīra. Pretējā gadījumā būtu jau izšķīrusies,taču bērnus viena izaudzināt nespēšu. Kad laulājamies, viņš tāds nebija.Izmainījās,kad mainīja darbu. Viņam darba biedri ieskaidroja,ka ģimenē galvenais ir vīrietis, un sieva lai nedomā vīru mācīt kā dzīvot. Viņš mani ir atstājis slimībā,ir pārkāpis laulību,uz viņu nevar paļauties. Kur man ņemt garīgu spēku?
Vajadzīgs padoms! — (3 posts) (2 voices)
-
12.06.2011 - 18:26 #
-
Labvakar,
zini, neklātienē, vēstulē, nevar tā izrunāties kā klātienē, kur palīdzība jau būs saprotošs acu skatiesn un roku tuvums. Nāc uz dievkalpojumu, pajautā pēc diakonojas darbiniekiem, mācītājam dievkalpojuma tuvumā nebūs iespēju ilgāk runāt, bet mēs varam vienoties par citu satikšanās laiku, bet ar kādu diakonijas cilvēku varēs pat pēc dievkalpojuma pasēdēt.
Tu pareizi jautā - nevis kā lai izmaina vīru vai bērnus, bet kā lai uztur sevi. No tava garīgā līdzsvara ir daudz kas atkarīgs. Lai Dievs pieskaras un stiprina!15.06.2011 - 20:00 # -
Liels paldies par padomu!!!
18.06.2011 - 11:08 #
Atbildēt
Jums jāpiesakās, lai publicētu ierakstus.